Aróma difuzér predstavuje najuniverzálnejší a najobľúbenejší spôsob prevoňania interiéru. Je vhodnou náhradou za vonné sviečky, alebo aromalampy napr. v kancelárskych budovách, alebo priestoroch, kde nie je vhodné používať otvorený oheň. Aróma difuzér je jednoduchým riešením ako osviežiť vzduch v uzavretom priestore ako šatňa, toaleta, kúpeľňa alebo vstupná hala, kde nedochádza k prirodzenému vetraniu. Pri správnej kombinácii objemu, umiestnenia a vône Vám dokáže osviežiť vzduch a vytvoriť príjemnú atmosféru.

Neprehliadnuteľná dekorácia.

Elegantný aróma difuzér s kyticou tyčiniek vytvára v interiéri neprehliadnuteľný dekoratívny prvok. Ak ste si vyladili svoj interiér k dokonalosti, tak aróma difuzér ho naplní tou správnou atmosférou.

Jednoduché použitie.

Aróma difuzér sa skladá zo sklenenej nádoby s vonnou náplňou a otvorom, ktorý je zdobený keramickou, drevenou alebo kovovou korunkou. Nový aróma difuzér obsahuje náplň, ktorá je zabezpečená voči vyliatiu vrchnákom. Po otvorení si vrchnák odložte pre prípadnú potrebu uzatvorenia difuzéra. Do nádoby aróma difuzéra stačí vložiť tyčinky, ktoré sú súčasťou balenia a počkajte kým nasiaknu vonnou náplňou. Nasiaknutie tyčiniek môžete urýchliť ich otáčaním. Vôňa sa začne samovoľne uvoľňovať do priestoru.

Aké je vhodné umiestnenie difuzéra?

Difuzér umiestnite na miesto, kde prirodzene prúdi vzduch. Na mieste, kde prúdi vzduch minimálne, bude aj prevoňanie mať minimálny efekt. Naopak, pokiaľ umiestnite difuzér do veľkého prievanu, alebo k zdroju tepla, môže dochádzať k zvýšenej spotrebe náplne. Pre výraznejšie prevoňanie otáčajte tyčinky nasiaknutou stranou smerom von z difuzéra.

Náhradné náplne.

Po spotrebovaní aróma difuzéra si môžete dokúpiť náhradnú náplň s rovnakou, alebo inou vôňou. Nádobu aróma difuzéra Vám stačí vypláchnuť teplou vodou, naliať novú náplň a vložiť nové tyčinky.

Ako si správne vybrať difuzér?

Vonný výkon aróma difuzéra priamo neovplyvňuje objem, ale aj dĺžka, množstvo a hrúbka tyčiniek, z ktorých sa uvoľňuje vonná náplň do priestoru. Aróma difuzér menšieho objemu má kratšie tyčinky a slabší vonný výkon, aróma difuzér väčšieho objemu má dlhšie tyčinky a silnejší vonný výkon. Pri výbere preto je potrebné dbať na vhodný objem arómy difuzéra vzhľadom na veľkosť priestoru. V zložitejšom priestore, ako je napríklad spojená kuchyňa s obývacou izbou môže byť prúdenie vzduchu a teda aj vhodné umiestnenie arómy difuzéra zložitejšie. Optimálne rozptýlenie vône v takom prípade dosiahneme umiestnením viacerých aróma difuzérov menšieho objemu v rôznych miestach. Počet tyčiniek, si môžete upraviť podľa potreby. Pokiaľ ste si nie istý intenzitou prevoňania, vložte do nádoby polovicu tyčiniek z balenia, počkajte deň a potom upravte počet tyčiniek podľa potreby. Do arómy difuzéra nevkladajte väčší počet tyčiniek, než je priložený v originálnom balení. Intenzitu prevoňania môžete ovplyvniť aj pravidelným otáčaním tyčiniek. Dbajte pri tom na zvýšenú opatrnosť, aby nedošlo k poliatiu povrchu nábytku vonnou náplňou.

Pomocná tabuľka pre lepšiu orientáciu /za predpokladu vhodného umiestnenia a optimálnych okolitých podmienok

objem

vonný výkon do

odporúčaná miestnosť

100ml

10 m2

toaleta, kúpeľňa, šatník, technická miestnosť

250ml

15 m2

predsieň, chodba, spálňa, kuchyňa, pracovňa

500ml

15-30 m2

obývačka, pracovňa

1000ml

30-70 m2

väčšie priestory, kancelárie

Aká je trvanlivosť vône?

Rýchlosť ubúdania náplne ovplyvňuje charakter vône a okolité podmienky. Výrobcom udávaná doba prevoňania a výdrže náplne arómy difuzéra preto nie je možné považovať za garanciu, ale iba ako orientačný údaj. Príliš časté otáčanie tyčiniek môže mať za následok vyššiu spotrebu náplne. Väčší úbytok náplne po prvom otvorení a vložení tyčiniek do arómy difuzéra je prirodzenou vlastnosťou. Nové tyčinky do seba vsiaknu časť vonnej náplne a zo začiatku sa môže zdať, že náplň ubúda nadmerne. Po uplynutí niekoľkých dní sa úbytok náplne ustáli na normálnu úroveň.

Pomocná tabuľka pre lepšiu orientáciu /za predpokladu vhodného umiestnenia a optimálnych okolitých podmienok

objem

trvanlivosť vône do

100ml

40 dní

250ml

90 dní

350ml

90 dní

500ml

180 dní

Ako si vhodne vybrať vôňu do arómy difuzéra

Pri výbere správnej vône je dobré si predstaviť priestor, do ktorého vôňu umiestnite a atmosféru, ktorú chcete docieliť.

Naše odporúčanie: 

miestnosť

odporúčaný objem

odporúčané vône

toaleta

100ml

citrusové, kvetinové

kúpeľňa

100ml

citrusové, kvetinové

šatník

100ml

kvetinové, púdrové

kuchyňa

250ml

citrusové, ovocné

obývačka

250-1000ml

drevité

kancelária

250-1000ml

citrusové, ovocné

Bezpečnosť

Pri manipulácii s difuzérmi si chráňte povrch nábytku a okolité textílie pred náhodným vyliatím. Náplň do arómy difuzéra Vám môže pri rozliatí poškodiť povrch nábytku, alebo zanechať škvrny na textíliách. Pri dolievaní náplne a otáčaní tyčiniek dbajte na zvýšenú opatrnosť, napr. použite malý lievik a vždy majte pre istotu po ruke handričku. Odporúčame Vám podložiť arómu difuzér sklenenou alebo keramickou podložkou a mimo dosahu detí a domácich miláčikov.

Teší nás, že ste si vybrali naše aroma difuzéry MILLEFIORI MILANO a urobili ta radosť sebe, alebo svojim priateľom.